Cum putem descoperi dacă alimentele sunt bune sau nu? Cum detectăm eventualii contaminanţi? Vino în laboratoare ca să afli răspunsul de la cercetătorii în chimie alimentară.
Centrului de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative a fost dezvoltat în scopul analizei avansate a alimentelor.
Tehnicile existente permit analiza componenţilor principali, dar şi a urmelor. Fac posibile detectarea componentele care conferă valoare produselor alimentare, dar şi a diverselor toxine, putându-se astfel corela calitatea şi influenţa acestor alimente asupra sănătăţii consumatorilor cu compoziţia. Reuşesc, deopotrivă, să asigure trasabilitatea şi originea componentelor de interes.
Analiza calitativă şi cantitativă a celor de mai sus, precum şi a produselor adiacente din domeniul alimentar, pot fi analizate în diversele etape ale diverselor lanţuri trofice în care apar. De asemenea, centrul permite analiza unei game foarte largi de materiale cu aplicaţii diverse, inclusiv materiale pentru industria aeronautice, auto, electronice, biomedicale, etc.
Detalii administrative: