Pași spre Cosmos cu tineri specialiști în industria spaţială

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Unde: Libraria Humanitas Kretzulescu (vezi harta)

Calea Victoriei 45-47, București

Programari:

Joi 26 sep, 19:00 - 20:30

Inspiraţia şi motivarea sunt, poate, cele mai importante beneficii pe care ni le aduce explorarea spaţiului cosmic. Dincolo de întreaga serie de avantaje oferite de industria spaţială şi fără de care societatea actuală nu ar putea să funcţioneze - comunicaţii globale, GPS sau monitorizarea în timp real, din spaţiu, a Pământului, omenirea a câştigat enorm în ultimele decenii prin simplu fapt că mulţi tineri inteligenţi şi pasionaţi au fost atraşi spre ştiinţă şi tehnologie de fascinaţia primilor paşi în cosmos.

 

În urmă cu cinci decenii oamenii ajungeau pentru întâia dată la Lună; astăzi pregătim viitoarele baze permanente în spaţiul îndepărtat şi ne gândim chiar cum putem să rezolvăm problema zborului către stele. Ce perspectivă mai măreaţă ar putea să înflăcăreze imaginaţia elevilor şi studenţilor? Ce exemplu mai bun am putea să găsim despre forţă pe care ştiinţa ne-o oferă? 

Trei tineri specialişti care lucrează în industria spaţială din România vor poveşti despre pasiunea care le-a condus paşii către spaţiu:

Cine sunt:

 

  • Radu Mihai, 24 de ani, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu din București Absolvent al Facultății de Drept - Universitatea din București - Master in Arbitraj Internațional A devenit interesat de acest domeniu în anul 2 de facultate. A participat la un concurs internațional unde s-au dezbătut probleme de drept aerian, iar după această competiție s-a axat și pe partea de drept spațial

 

  • Silvia Batorii este pasionata de tehnologie si explorarea spatiului cosmic. Pentru a imbina aceste pasiuni si pentru ca ii plac provocarile, a devenit inginer de sistem software in cadrul Thales Alenia Space Romania pe domeniul misiunilor spatiale si este punct de contact al României în cadrul Space Generation Advisory Council, organizatie cu rol consultativ ONU. Astfel promovează provocările și oportunitățile oferite de domeniul emergent al industriei spațiale și sustine contribuția și rolul activ al tinerilor în cooperarea interstatală pe probleme de explorare spațială și securitate în spațiul cosmic. Fire curioasa si interesata de educatie, a predat cursuri de robotică, știință și tehnologie și a dezvoltat module educaționale de tip STEM pentru copii.